20080628

TRTKurdi!

TRT bir kanalında 24 saat Kürtçe yayın yapmaya başlayacak ya, bakıyorum da salya sümük itirazlar yükseliyor, "bölüncez ya anneeee" paranoid polaroid fotolar veriliyor poz poz.

Özellikle kimi sitelerin okuyucu yorumları köşelerinde garip garip adam ve kadınlar garip garip şeyler yazıyorlar. Lazca da mı olcak, o zaman oynamam tadında çocukça şeyler. Yok efendim Amerika'da bu tür şeylere izin yokmuş, olsaymış Amerika bölünürmüş. Ne cahilce yav. Amerika'da Kızılderililerin talepleri varmıymış! Var tabii, Amerikan demokrasisi sizin yok dediğiniz talepler için verilen mücadelelerle kazanıldı.

Siz demokrasinin bahşedilen bir şey olduğuna inanıyorsunuz. Probleminiz burada. Oysa demokrasi kazanılan bir şeydir! Bir bakın dünyaya Allah aşkına. Bizimki gibi azınlık sorunlarını çözemeyen kaç çağdaş ülke kalmış? Saddam Kürtleri bombaladı, analarını ağlattı yıllarca. Sonunda ne oldu? Tutumlarını savunduğum için söylemiyorum -bence ne pahasına olursa olsun direnmeliydiler ama bu başka mevzu-, ABD işgali karşısında kim kaldı Saddam'ın yanında?

Milli meselelerini çözemeyen bir ülke emperyalizme mahkum olur! Türki'ye de maalesef öyledir. Her demokratik talebin arkasında bir el aramaktan vazgeçin. Kürtçe tv zorunuza gitmesin. Örnek gösterdiğiniz o ABD eyalet sistemiyle yönetiliyor ve çok çeşitli dillerde ve nerdeyse her kilisenin bile tv kanalı var! Kafanızı kumdan çıkartın, şöyle bi kaç kez küt küt vurun, kumlar dibe çöksün, sonra da çözüm adına çalışmaya zorlayın beyninizi.

0 yorum: